تبلیغات
mosabeghe-bibser - آشنایی با «به»
یکشنبه 27 فروردین 1396  05:30 ب.ظ
توسط: m-muzik m-muzik

آشنایی با خواص به,خاصیت داروئی به

«به» یک میوه پرخاصیت بوده و از درختی با ارتفاع حداكثر ۵ متر حاصل می‌شود. درخت به شبیه درخت سیب بوده و در فصل پاییز میوه می دهد، تخم میوه به را به دانه گویند كه اثر درمانی آن بسیار زیاد است.

 

برگ، میوه، دانه و سایر قسمت‌های درخت به دارای خاصیت درمانی بوده و به، به صورت خام، پخته، شربت، مربا، ژله، كمپوت و جوشانده مصرف می شود و به‌طور كلی برای تقویت قلب و اعصاب بسیار مفید است. فیبر موجود در میوه به نیز خواص درمانی داشته و مربای آن ضد نفخ بوده بر خلاف خود به كه نفاخ است.

 

به دارای ویتامین های A، B و C و همچنین املاحی مانند پتاسیم، روی، فسفر، كلسیم، آهن، منیزیم و سلنیوم است لذا از آنجایی كه یک مولتی ویتامین كامل محسوب می شود برای درمان لاغری و جلوگیری از چاقی مصرف این میوه توصیه می شود. «به» همچنین دارای ویتامین E و آنتی اكسیدان بوده و جلوی سرطان را می گیرد.

 

همه چیز درباره «به»

سلامت پوست و مو

جوشانده «به» دانه روی پوست برای ترک لب، پوست و ناراحتی های بواسیر بسیار مناسب بوده و جوشانده برگ درخت به برای پانسمان سطح بدن و شست و شوی چشم به كار می رود. به برای كسانی كه عرق بدن آن ها بدبو است نیز مفید است و مشكلشان را رفع می كند. یک لیوان آب به، به همراه نصف لیوان روغن زیتون زمانی كه جوشانده شوند روغن به تهیه می شود؛ مالش روغن به، به بدن برای شوره سر و سوزش دهان مفید است.

 

سلامت دستگاه گوارش

تانن موجود در به در معالجه اسهال و ورم روده بسیار موثر است، به دانه نیز ورم معده را رفع كرده و می توان ۴ گرم به دانه را با سه چهارم لیوان آب مخلوط كرد و پس از هم زدن و ایجاد حالت ژلاتینی برای رفع معده درد آن را استفاده كرد. جوشانده برگ به قابض است و در هضم موثر واقع می شود. آب به مخلوط با شكر نیز در معالجه معده و روده موثر است. به همچنین برای اسهال مزمن، خلط خونی و ورم كبد مفید و این مشكلات را در افراد دچار این بیماری ها رفع می كند. زنان باردار نیز برای رفع مشكل تهوع در این دوران می توانند به مصرف كنند. جوشانده برگ به بهترین راه درمان عصبانیت است. ویتامین B موجود در به نیز سبب آرامش اعصاب و تقویت قلب می شود.

 

رفع بی خوابی

جوشانده برگ درخت «به» بی خوابی را درمان كرده و در صورتی كه این جوشانده طی ۱۰ دقیقه تهیه شود و با شكوفه نارنج شیرین مخلوط شود و قبل از خواب افرادی كه دچار بی خوابی هستند آن را مصرف كنند دیگر دچار مشكل اختلالات خواب نمی شوند. دم كرده شكوفه «به» به اضافه عرق بهار نارنج نیز برای خواب آوری مناسب است.

 

درمان سرماخوردگی

لعاب خیس كرده به دانه گلودرد را تسكین و سرفه را درمان می كند. همچنین برای رفع عطش، سوزش دهان و گرفتگی صدا، خوردن به دانه بسیار موثر است.

 

سلامت روان

جوشانده برگ به بهترین راه درمان عصبانیت است. ویتامین B موجود در به نیز سبب آرامش اعصاب و تقویت قلب می شود.

 

معمولا آنچه در متون سنتی به عنوان چای انواع میوه ها اشاره می شود همان دمنوش است و منظور از چای «به» در واقع همان دمنوش «به» است. دمنوش «به» یكی از نوشیدنی های سنتی قدیمی ایرانی هاست كه برای تهیه آن ابتدا باید «به» را خشک كرد. البته برای خشک كردن «به» هرگز نباید آن را تحت حرارت یا آفتاب قرار داد. روش درست این است كه آن را به قطعات كوچک تقسیم كنیم یا در سایه قرار دهیم تا خشک شود. اگر «به» را یک تكه بگذاریم گرچه روند خشک شدن طولانی تر می شود اما مواد بیشتری در آن باقی می ماند. وقتی «به» خشک شد، می توان آن را بسته بندی كرد و در فریزر قرار داد.

 

روش تهیه دمنوش به :

برای تهیه دمنوش «به» باید به اندازه نصف قاشق غذاخوری «به» خشک شده را در یک لیوان آب جوشیده ریخت و در آن را گذاشت تا دم بكشد. بعد از یک ربع این دمنوش آماده نوشیدن است.

 

در فصولی كه «به» در دسترس است، می توان برای تهیه دمنوش آن از میوه تازه هم استفاده كرد. به این ترتیب كه میوه را رنده می كنند و یک قاشق غذاخوری از آن را در آب جوش می ریزند و بعد از یک ربع دمنوش به دست آمده را مصرف می كنند. البته بهتر است آن را صاف و بعد میل كنید. خوردن این دمنوش بعد از غذا اشكالی ندارد اما در این شرایط باید كمی غلیظ تر مصرف شود و میزان آب جوشیده اضافه شده به نصف لیوان كاهش یابد تا به تقویت دستگاه گوارش كمک كند. این نوشیدنی آرامش بخش است و به تقویت قوای مغزی نیز كمک می كند.

 

توجه توجه

كرک یا پرزی كه روی به می باشد، هضمش سنگین است و برای حلق و صدا مضر می باشد، لذا باید قبل از خوردن به پرزهای روی آن را پاک نمود.

 

مصرف «به» به صورت خام مضر است زیرا «به» خام رگ های بدن را مسدود می سازد؛ پس هنگام انتخاب، «به»‌های زردرنگ و رسیده را انتخاب كنید و اگر نرسیده و سبز هستند چند روزی در دمای اتاق قرار دهید تا برسند.

 

جویدن هسته ی «به» یا همان «به دانه» به میزان كم برای تقویت نیروی جنسی و رفع كندی دندان مفید است اما هرگز نباید آن را به صورت له شده یا خرد شده، جوشاند و خورد؛ زیرا با این كار، موادی به نام آمیگدالین در «دانه به» تجزیه (هیدرولیز) می شوند و اسید سیانیوریک تولید می كنند كه اسیدی خطرناک است. با مكیدن یا خوردن دانه به، لعاب از روی آن جدا و دانه بدون هیچ تغییری دفع می شود؛ در این صورت خطر تولید اسید سیانیوریک وجود ندارد، اسید سیانیوریک فقط با له یا خرد شدن دانه در محیط معده تولید می شود.

 


نظرات()   
   
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.